Safari & Zanzibar

Afrejse hver torsdag hele året

Efter Safari på Balule River Lodge venter der afslapning og hvide sandstrande på Zanzibar. Øen, der er placeret i Det Indiske Ocean, består af koralklipper og flere steder ud for kysten er der fantastiske koralrev. Her finder man en kollage af farverige fisk og havdyr og er desuden hjemsted for bl.a. havskildpadde, delfin og hvalhaj. Det er oplagt at tage på en arrangeret bådtur, hvor I måske møder nysgerrige delfinder, og får mulighed for at snorkle på de beskyttede rev. Øen byder også på mulighed for rigtig god dykning, samt dybhavsfiskeri, hvor blandt andet barracuda, marlin og tun kan fanges. Langs Zanzibars østkyst og nordkyst findes kilometerlange hvide sandstrande, som man næsten kan have for sig selv. Læg dig i skyggen, men ikke direkte under de bugnede kokosnød palmer, der vokser overalt langs strandende. se de lokale drenge pile helt op i de svajende palmer og skære kokosnødder ned.

Ture og oplevelser på Zanzibar

Snorkling på Zanzibars turkisblå ocean

Zanzibars mange smukke strande indbyder til solbadning og ren afslapning, men man må endelig ikke snyde sig selv for den fantastiske oplevelse, der befinder sig under havets overflade. Hele vejen rundt om Zanzibar kan du finde mange fantastiske og imponerende koralrev, der både holder hajer og store bølger væk fra øgruppen. Med perfekt sigtbarhed er Zanzibar en oplagt destination for de snorkel- og dykkerglade. Det turkisblå hav har et helt fantastisk dyreliv, og på det imponerende koralrev er det muligt at få en snorkeloplevelse i absolut særklasse.

Sejltur på Det Indiske Ocean og delfinsafari

Zanzibar er placeret i Det Indiske Ocean, der gør øgruppen til et helt oplagt og perfekt sted at begive sig ud på det blå ocean på en sejltur. At svømme med delfiner er en stor attraktion og turistmagnet på Zanzibar, og særligt fra byen Kizimkazi på sydkysten finder man flere afgange af de såkaldte delfinsafarier. Beløbet for en sejltur afhænger af turens længde samt bådens standard, og således findes der delfinsafarier i alle prisklasser på Zanzibar.

Krydderiplantager fuld af eksotiske krydderier

Man kan ikke besøge Zanzibar uden at opleve en af øens mange velduftende krydderiplantager, som i dag beskæftiger en stor del af befolkningen. Zanzibar er kendt for sin krydderiproduktion, der er fyldt med eksotiske krydderier, som det ikke er muligt at dyrke herhjemme. Krydderiplanterne stortrives nemlig i det frodige miljø på Zanzibar, og især produceres nelliker, kanel, muskatnød, sort peber og vanilje på øen. Der findes utallige guidede ture gennem Zanzibars mange krydderiplantager, og man får i den grad aktiveret sine sanser blandt de duftende og velsmagende krydderier, som man på flere af de guidede ture naturligvis også får lærdom om at anvende i madlavning.

Jozani Forest

Hvis du vil nyde Zanzibars smukke, tropiske og frodige natur og gå på opdagelse blandt øgruppens forskellige abearter, er Jozani Forest, der er placeret på øens midte, et must at besøge. Jozani Forest er en del af Jozani Chwaka Bay National Park, og er den eneste naturlige urskov tilbage på Zanzibar. Stedet blev i 1960’erne et fredet naturreservat, og med en størrelse på 25,12 km2 repræsenterer Jozani Forest øens oprindelige natur, og er desuden hjemsted for de sjældne røde colobusaber, der kun kan opleves i Vestafrika og på Zanzibar.

Prison Island

Blot et kvarters sejlads fra den populære Stone Town finder man den lille ø, Prison Island, der også går under navnet Changuu Island. Øen er blot ca. 800 meter lang og strækker sig 230 meter på sit bredeste punkt. Som navnet også antyder, var øen ikke oprindeligt tiltænkt som den paradisø, den fremstår som i dag. Prison Island blev nemlig først anvendt til at huse oprørske slaver, og efter slaveriets ophør blev øen tiltænkt et nyt formål som fængsel for kriminelle. Denne plan blev dog aldrig realiseret, og i stedet blev Prison Island brugt som karantænestation for at undgå sygdomsspredning på Zanzibar.

Historiske Stone Town

Zanzibar og især den historiske bykerne i Zanzibar City, Stone Town, er meget arabisk præget. Det skyldes at øen tidligere var et arabisk domineret sultanat med nære forbindelser til Oman, og at det netop var med de arabiske lande at samhandel og skibsfart foregik. Karakteristiske sejlskibe, de såkaldte Dhow´s, udgjorde kernen af denne handel. Nogle af disse er stadig i brug til transport og minder om en vel nok snart svunden tid, nu hvor store containerskibe har taget over. Adskillige af de smukke gamle skibe er dog sat fint i stand og har fået en ny storhedstid, nemlig til sejlads med turister i det smukke hav omkring øen, ofte ud til nogle af de nærliggende småøer og sandbanker.

Street Food i Forodhani Gardens

Noget af det mest fantastiske på Zanzibar er at komme helt tæt på det lokale folk, der sørger for en utroligt hyggelig og autentisk atmosfære, hvor man virkelig føler sig velkommen. Denne stemning kan man opleve midt i centrum af Stone Town, hvor Forodhani Gardens er placeret lige ned til Det Indiske Ocean. Forodhani Gardens forvandles ved mørkets frembrud til et kæmpe madmarked, hvor man kan smage lokal street food for et yderst beskedent beløb. Madmarkedet, der folder sig ud under åben himmel, er særdeles velbesøgt af lokale, men er også en stor magnet for Zanzibars turister.

Bestil rejsen nu!

HAR DU SPØRGSMÅL TIL REJSEN

Skriv til os

Dit navn
Dit email
Dit spørgsmål

SE HVILKE OPLEVELSER DER VENTER PÅ REJSEN

Dagsprogram

Dag 1: Torsdag: Danmark – Johannesburg

Afgang fra Danmark sidst på eftermiddagen til Sydafrika via europæisk lufthavn.

Dag 2: Fredag: Johannesburg – Balule River Lodge

Flyet fra Europa lander tidligt om morgenen i Johannesburg. Efter et par timers ventetid flyves til den lokale lufthavn ved Kruger National Park. Transport til lodgen i bil. Velkomst i lodgen med en dejlig frokost. Informationsmøde og afslapning i de nye omgivelser.

Dag 3: Lørdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Lørdagen byder på to gamedrives i åbne safari biler i Balule Nature Reserve, en morgen gamedrive kl. 6.00 og en eftermiddagsgamedrive kl. 15.30. Vi har forhåbentlig held til at få øje på både zebraer, gnuer, elefanter, giraffer, løver, vortesvin, impalaer, kuduer, aber, næsehorn m.fl., men som altid når man har med naturen at gøre, er det ikke til at sige, hvad vi kommer til at se. Blot er ét sikkert: Safari på denne måde er en oplevelse i særklasse, fordi man hele tiden følger dyrene, deres spor og lugte. Morgenens gamedrive afsluttes med en lækker “champagne breakfast” ved udsigtspunktet Lion View midt ude i bushen, hvorfra der er en pragtfuld udsigt til Drakensbjergene. Under eftermiddagens gamedrive gør vi holdt ude i bushen lige før solen går ned. Her får vi den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til lodgen, hvor middagen venter.

Klik her for at se video fra gamedrive i Balule Nature Reserve

Dag 4: Søndag: Kruger National Park

Inden solopgang serveres et let morgenmåltid i lodgen, og efter en times kørsel i bil når vi den statsejede del af Kruger National Park – netop som solen står op. Parken er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 kvadratkilometer. I Kruger National Park er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold, blandt andet ”The Big Five” – en gammel betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer: leopard, løve, næsehorn, bøffel og elefant. Vi kører i åbne safari biler; i jagten på dyrene viser vores ranger vej, og han ved nøjagtigt, hvad vi skal observere. Han kender de vandhuller, hvor safari dyrene oftest kommer ned for at drikke, og de sletter, hvor de forskellige dyrearter typisk opholder sig. Undervejs gør vi holdt i en af parkens rest camps, hvor der serveres brunch, tilberedt af vores rangers. I løbet af safari turen standser vi forskellige steder for at strække benene og få kolde drikke, snacks og frokost. Vi kører ud af Kruger National Park lige før solnedgang og ankommer til Balule River Lodge hvor et herligt aftensmåltid venter os.

Klik her for at se video fra safari i Kruger National Park

Dag 5: Mandag: Afslapning i Balule Nature Reserve + Balule/tilkøbsaktiviteter

Nyd en afslappende dag i Balule River Lodge, hvor du f.eks. kan ligge og slappe af ved poolen eller sidde på terrassen og spotte de dyr, der opholder sig omkring lodgen. Du kan også vælge en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes, f.eks. ballon-safari, Olifants River Cruise eller Shangaan Tribal Village. Eller hvad med en safari på elefantryg?

Dag 6: Tirsdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Tirsdagen starter vi igen tidligt med en morgen gamedrive i lodgens åbne safaribiler. Vi spotter dyrene i Balule Nature Reserve, mens bushen vågner og solen gradvist kommer højere og højere op på himlen.

Om eftermiddagen kl. 15.30 er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr. Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til lodgen, hvor middagen venter. I stedet for bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve, kan du vælge at tage ud på en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes.

Dag 7: Onsdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve eller tilkøbsaktiviteter + “bush braii”

Morgenen og formiddagen er til afslapning i lodgen, eller kan bruges på tilkøbsaktiviteter.

Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve. Hvis vejret er godt slutter aftenen af med en traditionel sydafrikanske grillaften, “bush braii”, ved udsigtspunktet Lion View, hvor vi nyder en lækker middag under den afrikanske stjernehimmel. Det er en fantastisk stemning, der breder sig, når kødet dufter på grillen, rødvinen kommer i glasset, og tjenerne dækker bordet med levende lys og hvid dug, alt imens cikaderne synger og løverne brøler i det fjerne.

Dag 8: Torsdag: Bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve eller tilkøbsaktiviteter

Vi starter dagen tidligt med en bushwalk. Safari på denne måde er en enestående oplevelse, hvor man på tæt hold mærker den intense sydafrikanske natur og kommer helt tæt på dyrene i deres naturlige omgivelser. På turen, som finder sted i Balule Nature Reserve, kan man møde et udpluk af de dyr, som lever i den sydafrikanske bush, f.eks. giraf, vortesvin, impala, waterbuck, bavian, zebra, og – hvis man er heldig – elefant og flodhest. Vi bliver naturligvis ledsaget af en erfaren guide, som har kendskab til naturen og dyrene. Guiden fortæller om dyrene fra pattedyrene til insekterne, om vegetationen, om klimaet og meget mere. Om eftermiddagen kl. 15.30 er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr. Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til lodgen, hvor middagen venter. I stedet for bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve, kan du vælge at tage ud på en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes.

Dag 9: Fredag: Balule River Lodge – Johannesburg

Afrejse fra Balule River Lodge om formiddagen og ankomst til Johannesburg først på eftermiddagen.

Flyet til Zanzibar afgår lørdag morgen, derfor overnattes på et lufthavnshotel ved O. R. Tambo International Airport i Johannesburg.

Dag 10-17: Zanzibar

Afrejse fra Johannesburg lørdag morgen med ankomst til Zanzibar om eftermiddagen lokal tid.

Afhentning i Zanzibars’ Lufthavn og transfer i bil til hotellet.

Ankomst og check-in på hotellet, hvor det gæstfrie personale står klar til at tage imod dig.

7 hele dage på eksotiske Zanzibar, hvor der er rigelig tid til både at slappe af på det vidunderlige strandhotel ved den fine palmeklædte sandstrand, samt at tage på opdagelse på den spændende ø.

Der er et hav af muligheder for aktiviteter og guidede ture på øen, der rummer et bredt udvalg af såvel kulturelle og historiske attraktioner som af dejlige naturoplevelser.

Uanset om du bliver på hotellet eller tager på tur, vil du helt sikkert møde en lokalbefolkning der er meget åbne, venlige og hjælpsomme.

Dag 17: Zanzibar – Europa

En fantastisk rejse er ved at være forbi og efter transport fra hotellet til lufthavnen er det tid for fly hjem mod Danmark.

Transfer i bil fra hotellet til Zanzibars’ Lufthavn.

Afrejse med fly fra Zanzibar til Europa.

Dag 18: Ankomst Danmark

Efter en mellemlanding ankommer I til København.

Vælg mellem følgende hoteller

Priser & detaljer

Hodi Hodi Beach Houses

Hodi Hodi Beach Houses er vores sølvprodukt. Vi tilbyder også vores bronze og gulvprodukt, Langi Langi Beach Bungalows eller Ocean Paradise Resort.

2020 Priser fra: JanuarFebruarMartsAprilMajJuniJuliAugustSeptemberOktoberNovemberDecember
Dobbeltværelse31.695,-31.695,-31.695,-26.695,-26.695,-31.395,-31.395,-31.395,-31.395,-32.395,-32.395,-32.395,-

Prisen inkluderer

 • Fly København-Phalaborwa/Hoedspruit, Phalaborwa-Johannesburg, Johannesburg-Zanzibar og Zanzibar-København
 • Afhentning i Phalaborwa/Hoedspruit Lufthavn og biltransfer til/fra Balule River Lodge
 • 7 overnatninger i Balule River Lodge i delt standard-dobbeltværelse
 • Fuld forplejning i Balule River Lodge, eksklusiv drikkevarer*)
 • 2 morgen-gamedrives i Balule Nature Reserve, den ene afsluttes med “champagne breakfast” i lodgen
 • Heldagssafari i Kruger National Park
 • 2 eftermiddags-gamedrives i Balule Nature Reserve med “sundowner” i bushen
 • Gamedrive i Balule Nature Reserve med “bush braii”
 • Bushwalk i Balule Nature Reserve
 • 1 overnatning på lufthavnshotel ved O. R. Tambo International Airport i Johannesburg
 • Transfer Zanzibar lufthavn – hotel t/r
 • 7 overnatninger på valgt hotel
 • Langi Langi Beach Bungalows og Ocean Paradise Resort er med halvpension, Hodi Hodi Beach Houses er med helpension

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (Der er mulighed for tilkøb af drinkspakke på Balule, så opholdet bliver All Inclusive. Drinkspakken koster kr. 1.995 pr. voksen pr. uge, og kr. 695 pr. barn under 18 år pr. uge. Drinkspakken indeholder husets vin, øl, vand og spiritus fra drinkskortet (lokale mærker)).
 • Drikkepenge
 • Rejse / afbestillingsforsikring
 • Tilkøbte udflugter
 • Obligatorisk EU-ansvarsforsikring: DKK 35.- pr. person
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Safari Eksperten har indgået et samarbejde med Europæiske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din safarirejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Safari Eksperten, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 56 36 25 45 eller sende en mail til info@safarieksperten.dk

*Drinkspakke – Der er mulighed for tilkøb af drinkspakke, så opholdet bliver All Inclusive. Drinkspakken koster kr. 1.995 pr. voksen pr. uge, og kr. 695 pr. barn under 18 år pr. uge. Drinkspakken indeholder husets vin, øl, vand og spiritus fra drinkskortet (lokale mærker)

Tilkøbsaktiviteter

Ønsker du at vide mere om vores tilkøbsaktiviteter samt priser?

Klik her