Safari & Garden Route

Afrejse hver torsdag hele året

Garden Route, der betegner vejstrækningen mellem Cape Town og Port Elizabeth, er et af Sydafrikas allersmukkeste områder. “Haveruten” lever dog ikke helt op til sit navn, da der ikke er mange traditionelle haver på vejen, men derimod kilometervis af sandstrande, dramatiske klippekyster og høje bjergkæder med fantastisk udsigt til Det Indiske Ocean. Landskabet langs den forrevne kystlinje er utrolig frodigt med regnskove, dybblå laguner og uendelige rækker af bjergtoppe.

Kombinationsrejsen “Safari & Garden Route”

Kombinationsrejsen “Safari & Garden Route” består af 7 nætter i Balule River Camp inklusiv safari ture og 5 nætter på Garden Route inklusiv 5 heldagsture med egen privat guide.

Der er i vores vinterhalvår kun 1 times tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, derfor skal du ikke bruge energi på at komme dig oven på jetlag.
På Balule River Camp er der fem forskellige safari ture inkluderet i rejsens pris og to indlagte “fridage”, hvor du enten kan nyde omgivelserne i fred og ro i campen eller booke ekstra safari ture.
På turen videre af Garden Route vil der være 5 heldagsture inklusiv.
Bestil rejsen nu!

HAR DU SPØRGSMÅL TIL REJSEN

Skriv til os

Dit navn
Dit email
Dit spørgsmål

SE HVILKE OPLEVELSER DER VENTER PÅ REJSEN

Dagsprogram

Dag 1: Torsdag: Danmark – Johannesburg

Afgang fra Danmark sidst på eftermiddagen til Sydafrika via europæisk lufthavn.

Dag 2: Fredag: Johannesburg – Balule River Camp

Flyet fra Europa lander tidligt om morgenen i Johannesburg. Efter et par timers ventetid flyves til den lokale lufthavn ved Kruger National Park. Transport til campen i bil. Velkomst i campen med en dejlig frokost. Informationsmøde og afslapning i de nye omgivelser.

Dag 3: Lørdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Lørdagen byder på to gamedrives i åbne safari biler i Balule Nature Reserve, en morgen gamedrive kl. 6.00 og en eftermiddagsgamedrive kl. 15.30. Vi har forhåbentlig held til at få øje på både zebraer, gnuer, elefanter, giraffer, løver, vortesvin, impalaer, kuduer, aber, næsehorn m.fl., men som altid når man har med naturen at gøre, er det ikke til at sige, hvad vi kommer til at se. Blot er ét sikkert: Safari på denne måde er en oplevelse i særklasse, fordi man hele tiden følger dyrene, deres spor og lugte. Morgenens gamedrive afsluttes med en lækker “champagne breakfast” ved udsigtspunktet Lion View midt ude i bushen, hvorfra der er en pragtfuld udsigt til Drakensbjergene. Under eftermiddagens gamedrive gør vi holdt ude i bushen lige før solen går ned. Her får vi den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til campen, hvor middagen venter.

Klik her for at se video fra gamedrive i Balule Nature Reserve

Dag 4: Søndag: Kruger National Park

Inden solopgang serveres et let morgenmåltid i campen, og efter en times kørsel i bil når vi den statsejede del af Kruger National Park – netop som solen står op. Parken er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 kvadratkilometer. I Kruger National Park er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold, blandt andet ”The Big Five” – en gammel betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer: leopard, løve, næsehorn, bøffel og elefant. Vi kører i åbne safari biler; i jagten på dyrene viser vores ranger vej, og han ved nøjagtigt, hvad vi skal observere. Han kender de vandhuller, hvor safari dyrene oftest kommer ned for at drikke, og de sletter, hvor de forskellige dyrearter typisk opholder sig. Undervejs gør vi holdt i en af parkens rest camps, hvor der serveres brunch, tilberedt af vores rangers. I løbet af safari turen standser vi forskellige steder for at strække benene og få kolde drikke, snacks og frokost. Vi kører ud af Kruger National Park lige før solnedgang og ankommer til Balule River Camp hvor et herligt aftensmåltid venter os.

Klik her for at se video fra safari i Kruger National Park

Dag 5: Mandag: Afslapning i Balule Nature Reserve + Balule/tilkøbsaktiviteter

Nyd en afslappende dag i Balule River Camp, hvor du f.eks. kan ligge og slappe af ved poolen eller sidde på terrassen og spotte de dyr, der opholder sig omkring campen. Du kan også vælge en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes, f.eks. ballon-safari, Olifants River Cruise eller Shangaan Tribal Village. Eller hvad med en safari på elefantryg?

Dag 6: Tirsdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve

Tirsdagen starter vi igen tidligt med en morgen gamedrive i campens åbne safaribiler. Vi spotter dyrene i Balule Nature Reserve, mens bushen vågner og solen gradvist kommer højere og højere op på himlen.

Om eftermiddagen kl. 15.30 er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr. Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til campen, hvor middagen venter. I stedet for bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve, kan du vælge at tage ud på en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes.

Dag 7: Onsdag: Gamedrives i Balule Nature Reserve eller tilkøbsaktiviteter + “bush braii”

Morgenen og formiddagen er til fri disposition, og kan bruges på afslapning eller eventuelle tilkøbsudflugter.

Om eftermiddagen er der gamedrive i Balule Nature Reserve. Hvis vejret er godt slutter aftenen af med en traditionel sydafrikanske grillaften, “bush braii”, ved udsigtspunktet Lion View, hvor vi nyder en lækker middag under den afrikanske stjernehimmel. Det er en fantastisk stemning, der breder sig, når kødet dufter på grillen, rødvinen kommer i glasset, og tjenerne dækker bordet med levende lys og hvid dug, alt imens cikaderne synger og løverne brøler i det fjerne.

Dag 8: Torsdag: Bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve eller tilkøbsaktiviteter

Vi starter dagen tidligt med en bushwalk. Safari på denne måde er en enestående oplevelse, hvor man på tæt hold mærker den intense sydafrikanske natur og kommer helt tæt på dyrene i deres naturlige omgivelser. På turen, som finder sted i Balule Nature Reserve, kan man møde et udpluk af de dyr, som lever i den sydafrikanske bush, f.eks. giraf, vortesvin, impala, waterbuck, bavian, zebra, og – hvis man er heldig – elefant og flodhest. Vi bliver naturligvis ledsaget af en erfaren guide, som har kendskab til naturen og dyrene. Guiden fortæller om dyrene fra pattedyrene til insekterne, om vegetationen, om klimaet og meget mere. Om eftermiddagen kl. 15.30 er der gamedrive i Balule Nature Reserve, hvor der igen er rigtig god mulighed for at se antiloper, giraffer, næsehorn, aber og mange andre dyr. Undervejs gør vi holdt for at nyde solnedgangen og den klassiske “sundowner”, mens vi nyder de fantastiske lyde og dufte fra bushen og dens planter og dyr, indtil turen går tilbage til campen, hvor middagen venter. I stedet for bushwalk og gamedrive i Balule Nature Reserve, kan du vælge at tage ud på en af de mange ekstra ture, der kan tilkøbes.

Dag 9: Fredag: Balule River Camp – Cape Town

Afsked med Balule River Camp og transfer til lokal lufthavn hvorfra der flyves til Cape Town via Johannesburg. Ankomst til Cape Town sen eftermiddag og transfer fra lufthavnen til Victoria & Alfred Hotel. Aftenen til fri disposition. Vi foreslår at man spiser på en af de mange hyggelige restauranter i Waterfront-området.

Dag 10: Lørdag: Historiske landsbyer, Little Karoo og Oudtshoorn

Om morgenen bliver I afhentet på hotellet af jeres private SATOUR-guide, som i de kommende fem dage vil være jeres turleder. Vi forlader Cape Town og kører gennem et utroligt smukt bjerglandskab, som tager os igennem byerne Worcester, Robertson og Montagu inden vi spiser frokost i den fine landsby Barrydale, som ligger højt oppe i bjergene. Efter frokost kører vi ind i Little Karoo, et vildt og – for turister – mere ukendt område, som naturmæssigt er en halvørken med røde sandsletter, og hvor Sydafrikas bedste tørrede frugter produceres. Det tørre landskab er også stedet, hvor de berømte strudsefarme ligger, og vores mål er netop Oudtshoorn, kendt som ”The Feather Capital”. Her overnatter vi på det stemningsfulde guesthouse ”La Plume” (Fjeren), som har til huse i en smuk victoriansk bygning fra 1902, og som samtidig er en arbejdende strudsefarm og vingård med en dejlig udsigt til Swartberg Mountains.

Dag 11: Søndag: Cango Caves, Swartberg Mountains, strudse, Knysna

Vi spiser morgenmad på hotellet, og tager derefter af sted på en heldagstur, hvis endemål er Knysna, en af de mest populære kystbyer på Garden Route. Vi starter dagen med et besøg i de spektakulære Cango Caves, hvor man kan se nogle af verdens smukkeste krystalformationer. Herefter kører vi op i Swartberg Mountains, som byder på nogle rigtigt flotte udsigtspunkter. Vi kører tilbage til Oudtshoorn, hvor vi spiser frokost, og fortsætter til Safari Ostrich Farm, hvor vi får en grundig indføring i strudseopdræt. Vi starter med at se hvordan æggene ligger i rederne og får forklaret den første del af strudsenes liv. For at vise, hvor stærk skallen er på et strudseæg, inviteres gæsterne til at stå ovenpå ægget. Vi ser herefter de voksne strudse, og for de der har lyst – og mod! – er der mulighed for at sidde på en struds, eller oven i købet at ride på en! Turen slutter med et ”Strudse Derby”, hvor stedets jockeys demonstrerer strudsenes rideevner. Efter besøget på strudsefarmen, begiver vi os mod Knysna via Outeniqua Mountains og Lake Country, og indkvarterer os på Knysna Log-Inn Hotel, et meget hyggeligt og stemningsfuldt hotel, som har til huse i en smuk og spektakulær træbygning bygget af oprindelige træsorter.

Dag 12: Mandag: Featherbed Nature Reserve, Tsitsikamma National Park

Efter en dejlig og afslappet morgenmad, hopper vi fra havnen i Knysna på færgen ud til Featherbed Nature Reserve, som er et område med vild, uberørt skov og et af Sydafrikas Natural Heritage Sites. Vi kører med nationalparkens 4×4 køretøjer op til toppen af pynten, og nyder den storslåede udsigt over Knysna-flodens udmunding. Herefter går vi gennem skoven, som er typisk afrikansk kystskov, til den udendørs restaurant, hvor vi nyder en lækker frokost under de imponerende Milkwood-træer. Efter frokosten tager vi færgen tilbage til hovedlandet, hvor vi skal besøge en af de smukkeste og mest dramatiske nationalparker i hele landet – Tsitsikamma National Park. Parken er kendt for sin dramatiske kystlinje, sin skønhed, og for sin fantastiske flora og fauna. Efter en dag med mange smukke naturoplevelser, returnerer vi sidst på eftermiddagen til Knysna Log-Inn Hotel.

Dag 13: Tirsdag: Mossel Bay, Swellendam, Hermanus

Vi spiser morgenmad, og forlader derefter Knysna. Vi kører gennem de kendte kystbyer Wilderness og Mossel Bay til Swellendam, som med sin grundlæggelse i 1745 er en af de ældste europæiske byer i Sydafrika. Med sine mange historiske bygninger i kaphollandsk og victoriansk byggestil og sine brede gader er Swellendam en meget smuk, stemningsfuld og statelig by, der samtidig har en landlig atmosfære. Efter en frokost i byen, fortsætter vi til den kendte kystby Hermanus, hvor vi i hvalsæsonen (august-november) kan være heldige at spotte de imponerende sydlige rethvaler, som migrerer fra Antarktis til Sydafrikas kyst for at parre sig og føde. I Hermanus checker vi ind det charmerende guesthouse Auberge Burgundy, som er beliggende oven over byens pittoreske Old Harbour.

Dag 14: Onsdag: Vinlandet, Stellenbosch, Franschoek, Paarl

En dag i Sydafrikas vidunderligt naturskønne vinland, med de kendte vinbyer Stellenbosch, Franschoek og Paarl. Vi smager de bedste af de vine, de sydafrikanske vingårde har at tilbyde, og besøger de tre hovedbyer i vinlandet. Stellenbosch er med sin grundlæggelse i 1697 Sydafrikas ældste by, og rummer pragteksemplarer på både Cape Dutch, gregoriansk og victoriansk arkitektur. Franschoek, der blev grundlagt 1688 af 277 huguenotter, der var flygtet fra inkvisitionen i Frankrig, ligger i hjertet af vinlandet og er kendt som Sydafrikas gourmet-hovedstad, idet 8 ud af Sydafrikas 100 bedste restauranter er beliggende i byen. Paarl er med sine ca. 200.000 indbyggere den største by i vinlandet og er hjemsted for det berømte Taal Monument, der symboliserer hvordan afrikaans, Sydafrikas officielle sprog, er influeret af kulturer og sprog fra både Asien, Afrika og Europa. Vinturen markerer samtidig afslutningen på denne 5-dages tur på Garden Route, og slutter med transfer til Victoria & Alfred Hotel i Cape Town.

Dag 15: Torsdag: Cape Town – Europa

Over middag er der transfer fra Victoria & Alfred Hotel Hotel til Cape Town lufthavn, hvorfra flyet mod Europa afgår sidst på eftermiddagen.

Dag 16: Fredag: Europa – Danmark

Flyet fra Sydafrika lander i den europæiske lufthavn tidligt om morgenen. Efter nogle timers ventetid fortsættes med fly til Danmark, hvor der afhængig af forbindelsen er ankomst sidst på formiddagen/først på eftermiddagen.

Priser & detaljer

2017JanuarFebruarMartsAprilMajJuniJuliAugustSeptemberOktoberNovemberDecember
Dobbeltværelse33.995,-33.995,-33.995,-33.995,-32.995,-32.995,-32.995,-32.995,-33.995,-33.995,-33.995,-37.995,-

Prisen inkluderer:

 • Fly København-Phalaborwa, Phalaborwa-Cape Town, Cape Town-København.
 • Afhentning i Phalaborwa lufthavn og biltransfer til/fra Balule River Camp.
 • 7 overnatninger i Balule River Camp.
 • Fuld forplejning i Balule River Camp, eksklusive drikkevarer.
 • 2 morgen gamedrives i Balule Nature Reserve, den ene med “champagne breakfast” i bushen.
 • Heldagssafari i Kruger National Park.
 • 2 eftermiddags gamedrives i Balule Nature Reserve med “sundowner” i bushen.
 • Gamedrive i Balule Nature Reserve med “bush braii”.
 • Bushwalk i Balule Nature Reserve.
 • 2 overnatninger på Victoria & Alfred Hotel i Cape Town, inkl. morgenmad.
 • 1 overnatning på La Plume, inkl. middag (ekskl. drikkevarer) og morgenmad.
 • 2 overnatninger på Knysna Log-Inn Hotel, inkl. morgenmad.
 • Frokost i Featherbed Nature Reserve.
 • 1 overnatning på Auberge Burgundy, inkl. morgenmad.
 • 5 heldagsudflugter på Garden Route med egen, privat SATOUR-guide, inkl. alle entreer og transfers

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer & drikkepenge
 • Rejse & afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
 • Ekstra udflugter som ikke er inkl. i program
 • Alt som ikke står nævnt under “prisen inkluderer”

Tilkøbsaktiviteter

Ønsker du at vide mere om vores tilkøbsaktiviteter samt priser?

Klik her