Danskejet safari lodge i Sydafrika

Balule River Lodge i Sydafrika er grundlagt af tre danske familier, der i slutningen af 90’erne tog på ferie i Sydafrika og faldt pladask for det frodige, naturskønne safari område ved bredden af Olifants River. Kærligheden til Sydafrika udmøntede sig i ønsket om at få egen safari lodge, og den store drøm om Afrika blev til virkelighed, da Balule River Lodge i 1999 kunne byde velkommen til de første eventyrlystne safari gæster.

De tre danske familier har lagt stor vægt på at gøre Balule River Lodge til en både eksklusiv, hyggelig og luksuriøs safari lodge, hvor man føler sig hjemme og kan slappe af mellem de store safari oplevelser. Det er således en vigtig del af konceptet, at lodgen er lille med sine 7 værelser. Herved sikres det høje serviceniveau og den meget personlige kontakt mellem gæster og ansatte.

Safarieksperten har pr. 1. januar 2019 købt Balule River Lodge af de tre danske familier.

Dansk Lodge manager

Når man er i Balule, oplever man en helt særlig og meget hjemlig stemning, som man ikke finder mange andre steder. Danske Ulrik Hansen forestår den daglige ledelse af Balule River Lodge og gæsterne nyder godt af Ulriks vidtfavnende viden om Sydafrika, hvor han har boet de sidste 20 år. Hans glæde ved Sydafrika og safari er smittende, og han formår at skabe den perfekte nysgerrighed forud for de mange oplevelser, der venter de forventningsfulde safari gæster.

Derfor skal du vælge Balule River Lodge

 • I vores safari lodge er der kun 7 værelser, hvilket sikrer at du får en meget eksklusiv service samt masser af plads og ro til at nyde naturen og safari oplevelserne.
 • Vi har nogle fantastisk dedikerede ansatte, der står på tæerne for at opfylde alle dine ønsker til en Sydafrikansk safari.
 • I lodgen er der en hyggelig, familiær stemning, ”a home away from home”.
 • Lodgen ligger midt ude i den vilde natur, blandt elefanter, flodheste, løver, giraffer og næsehorn. Fra master og standard værelserne er der udsigt over Olifants River, hvortil der kommer masser af dyr for at drikke. Fra Elefant suiten er der udsigt til bushen.
 • Vores kokke byder på fremragende gastronomi og fantastiske vine.
 • Lodgen ligger i den legendariske Great Kruger National Park, som uden sammenligning er det bedste og mest berømte safari område i Sydafrika.
 • I tillæg til safari i Sydafrika, kan du booke eksklusive tillægsrejser til Cape Town, Victoria Falls, Mauritius, Mozambique eller Zanzibar.

Om lodgen

En Afrika safari i Balule River Lodge giver dig alle forudsætninger for at få netop den luksus ferie, du drømmer om! Lodgen er smukt beliggende med udsigt over Great Kruger National Park og Olifants River i Sydafrika, og består af to gæstehuse med tre dobbeltværelser i hver, et hovedhus med spisestue, opholdsstue, bibliotek og stor fællesterrasse og “bomaen”, som er vores udendørs spisested. Der er også swimmingpool og fitnessrum, samt en shop, hvor gæsterne kan købe afrikanske souvenirs og smykker, safari tøj, og postkort.

Alle huse er opført i klassisk afrikansk stil med masser af rustikt træværk og store stråtage som falder smukt ind i den omgivende natur.

Main House

Lodgens hovedhus, Main House, er opført i klassisk afrikansk byggestil. Her finder du en stor spisestue samt opholdsstue, som især benyttes, når det er for koldt til at spise og sidde udendørs.

Hovedhusets mest populære sted er den kæmpestore terrasse, som byder på en helt unik udsigt over Olifants River og Great Kruger National Park. Terrassen er møbleret med komfortable, bløde lænestole og et stort åbent ildsted. Her indtager gæsterne en drink inden tjeneren kommer ind for at annoncere, at ”Dinner is ready!”.

I Main House er der også et bibliotek, som blandt andet har et godt udvalg af bøger om flora og fauna i Sydafrika og området omkring Kruger National Park. Der er også et rigt udvalg af skønlitterære bøger, som tidligere gæster har efterladt i lodgen.

Bomaen

Middagene i Balule River Lodge indtages størstedelen af året – når vejret er til det – i bomaen. En boma er en indhegning lavet i smukke naturlige materialer; dens oprindelige anvendelse i Afrika har været at beskytte husholdningens husdyr mod de vilde dyr, men i vore dage anvendes betegnelsen også om et udendørs spisested med grill og åbent ildsted.

Poolen

Vores pool ligger direkte ud til Olifants River med fri udsigt til de dyr, som opholder sig i floden eller som kommer ned til den for at drikke eller svale sig i det kolde vand. I poolområdet er der solsenge og parasoller samt et overdækket område, hvor man i skyggen kan nyde en god bog eller betragte dyrelivet. Ved poolen er der også et lille barområde, hvorfra man kan forsyne sig med kolde drikkevarer.

Fitnessrummet

I Balule River Lodge kan du prøve en omgang VILD træning! Lodgens fitnessrum er smukt beliggende med flot udsigt til Great Kruger National Park og Olifants River. Her kan du måske være heldig at spotte en elefant, en abe eller en antilope i floden eller ovre på den anden side af bredden, samtidig med at du får brændt kalorierne af og pulsen i vejret. I fitnessrummet er følgende maskiner og træningsudstyr til rådighed:
 • Løbebånd
 • Motionscykel
 • Crosstrainer
 • Boksebold
 • Bænk til at lave mavebøjninger
 • Håndvægte

Fitnessrummet ligger ved siden af poolen, så efter træningen kan du få ekstra velvære med en tur under vores udendørs bruser og derefter en svalende svømmetur i poolen.

Services i lodgen

Vaskeservice

Der er ingen grund til at fylde din kuffert helt op med tøj, når du pakker den i Danmark, for i lodgen er der dag-til-dag vaske- og strygeservice til rimelige priser.

Internet

Der er trådløst internet på alle værelserne.

Bar

Har man lyst til en kop kaffe eller en kop te uden for spisetiderne, kan man bestille det hos vores tjenere og få det serveret på værelset, i Main House eller ved poolen. Kolde drikkevarer kan man forsyne sig selv med fra vores selvbetjeningsbar i Main House eller ved poolen.

Bibliotek

I Main House er der et mindre bibliotek, som har et rigt udvalg af bøger om safari dyrene og naturen i området i og omkring Kruger National Park. Her er også mange skønlitterære bøger, som tidligere gæster har efterladt i lodgen.

Fejring af mærkedage

Der er en del af vores gæster, der rejser til Balule River Lodge på safari rejse for at markere en mærkedag. Det kan være en rund fødselsdag, et sølvbryllup eller lignende. Hvis det ønskes, kan lodgen i forbindelse med mærkedagen lave et særligt arrangement for hele familien. Arrangementet organiseres under hensyntagen til de øvrige gæster i lodgen og skal altid aftales i god tid forud for afrejsen til Sydafrika.

Juleaften markeres med en særlig julemiddag i bomaen, og hvis det er muligt at købe and, serverer vi selvfølgelig det. Til nytårsmiddagen får vi fisk og skaldyr, og kl. 24 skåler vi nytåret ind ved poolen.

Shoppen

Er du kommet af sted til Balule River Lodge uden tøj, der egner sig til safari, eller ønsker du at købe safari tøj i god kvalitet med Balule’s eget logo, tilbyder vi et rigt udvalg af højkvalitets safari tøj i vores velassorterede shop. I shoppen kan man købe bukser, skjorter, shorts, T-shirts, toppe, bluser, nederdele, jakker og hatte, både til kvinder og mænd. I shoppen har vi også en masse forskellige afrikanske souvenirs af høj kvalitet, for eksempel smykker, brugskunst, masker, træfigurer og kurve, ligesom du selvfølgelig kan finde de flotteste postkort her.